Uitnodiging: Debat over "War on drugs" [evenement is reeds geweest]

Drugscriminaliteit in Nederland neemt grote proporties aan en is ondermijnend. Is het legaliseren van drugs de juiste aanpak om ondermijning tegen te gaan? Deze vraag staat centraal in het debat tussen George Rasker en Greetje Bos, onder leiding van Ruud Verkuijlen.

George Rasker is sinds 3 jaar landelijke programmadirecteur aanpak ondermijning. Hiervoor was hij 4 jaar plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie in Limburg. Aanpak drugscriminaliteit is zijn vak. Volgens Rasker werkt legalisering van hennepteelt alleen in Nederland niet! In dit debat pleit hij tegen legaliseren van drugs in Nederland. 

Greetje Bos is sinds 2018 wethouder (VVD) in Breda. Van 2002 tot 2018 was ze officier van Justitie. Laatste 10 jaar van haar OM carrière heeft zij zich gewijd aan de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Aanpak drugscriminaliteit was dus ook haar vak. Op basis van haar ervaring is zij van mening dat we de komende decennia een ander aanpak moeten hebben dan wat er 50 jaar eerder is gedaan.  Zij pleit voor gereguleerde legalisering van drugs. Dus in dit debat pleit zij voor.

Dit belangrijke debat zal plaatsvinden onder leiding van Ruud Verkuijlen, voorzitter thematisch netwerk V&J. Verkuijlen is werkzaam als programmamanager bij de directie operaties van de staf korpsleiding van de Nationale Politie. Hij is ook gemeenteraadslid voor de VVD in Hilversum en staat tevens op nummer 39 op de kandidatenlijst voor Tweede-Kamer verkiezingen. 

Dit debat zal online op 17 februari plaatsvinden vanaf 20:30 uur. U kunt zich aanmelden via MijnVVD.