Ons eerste evenement | Onderlinge Privacy: Verder kijken dan de nieuwe AVG

De bijeenkomst van 17 mei 2018 in Nieuwspoort is goed door onze leden ontvangen. Ca. 30 kritische VVD-leden en netwerkvrienden zijn in debat gegaan met VVD Tweede Kamerlid Sven Koopmans over zijn initiatiefnota onderlinge privacy. Vincent Böhre, Privacy First, vertolkte een pro-privacy standpunt. Edo Haveman, Facebook, liet weten hoe Facebook de onderlinge privacy tussen mensen waarborgd.


Onderlinge Privacy: Verder kijken dan de nieuwe AVG
Hoe zit het met de onderlinge privacy tussen burgers? Met de introductie van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming op 25 mei 2018 is de privacyrelatie tussen overheid, bedrijf en burger gewaarborgd. Sven Koopmans - Tweede Kamerlid voor de VVD - kijkt verder dan dat. In zijn initiatiefnota die hij vorige maand heeft gepubliceerd geeft hij aan dat hij vindt dat onderlinge privacy - privacy tussen burgers - beter moet worden beschermd. Het opnemen van gesprekken, drones die voor je slaapkamerraam kunnen vliegen en Dumpertfilmpjes zijn maar een paar voorbeelden hiervan.

Op 17 mei 2018 organiseren wij in Nieuwspoort Den Haag een discussieavond over onderlinge privacy. Gastsprekers zijn onder andere Edo Haveman (Facebook) en Vincent Böhre (Privacy First). Ook willen wij met jou in discussie gaan: wat vind jij van onderlinge privacy? Entree is gratis - het evenement wordt gevolgd door een netwerkborrel.

Inloop is vanaf 18:30; we beginnen om 19:00. De avond eindigt om 21:00. Er is een borrel achteraf in café Nieuwspoort.

Aanmelden kan via MijnVVD. Lukt dat niet? Stuur dan een e-mail naar secretaris@jenv.vvd.nl.