Rian Vogels

Tafelvoorzitter rechtspraak en rechtstaat

Mr. H.W. (Rian) Vogels: “Als oud-rechter weet ik hoe belangrijk het is een kwestie van diverse kanten te belichten alvorens te oordelen of een standpunt in te nemen. Vanuit het netwerk J&V wil ik het inhoudelijke debat in onze partij verder stimuleren.”

Rian is voorzitter van de Integriteitskamer Sint Maarten en voorzitter van de Commissie Mijnbouwschade. Rian was tot 2020 senior rechter in de rechtbank Den Haag (tot 2012 Rotterdam) en lid van de wrakingskamer. Eerder was Rian advocaat in Rotterdam en Amsterdam. In die periode werd zij ook NMI-mediator en adjunct-secretaris van de Raad van Tucht voor de accountants. In 2015 is zij opgenomen in de database van topvrouwen.nl. Sindsdien bekleedt zij ook een aantal toezichthoudende functies.

Grote hobby is het fluiten van hockeywedstrijden op haar club Rood-Wit. Haar maatschappelijke betrokkenheid blijkt verder uit fundraising voor WarChild. Daarvoor bereikte zij in 2016 de top van de Kilimanjaro op 5895m.

Rian was voorzitter van VVD-afdeling Heemstede en voorzitter van de VVD-regio Kennemerland. Zij is kandidaat voor de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

Rian is getrouwd en heeft drie kinderen in de tienerleeftijd.