Joachim Jansen

Ik ben Joachim Jansen en woon in het pittoreske Moerdijk in de provincie Brabant. Ik co├Ârdineer het internationaal migratiebeleid t.a.v. derde landen (bijv. Marokko, etc.) bij het Directoraat-Generaal Migratie op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ik zit hierin direct op het vuur omdat ik verantwoordelijk ben voor onderhandelingen, strategie en plannen ontwikkel en aanstuur op het behalen van effecten en resultaten. Daarbij co├Ârdineer ik op dit gebied de migratieketen.

Daarvoor was ik werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee en adviseerde ik op contraterrorisme, extremisme en radicalisering (CTER), zware grensoverschrijdende criminaliteit zoals mensenhandel en mensensmokkel, en migratie binnen het internationale domein. Voor mijn tijd bij de Koninklijke Marechaussee werkte ik als operationeel officier op verschillende lucht- en commandofregatten bij de Koninklijke Marine. Ik heb internationaal publiekrecht gestudeerd, internationale politiek, en Military Strategic Studies.

Ik kijk er enorm naar uit om met jullie over verschillende onderwerpen van gedachten te wisselen tijdens bijeenkomsten en daarbuiten.