Lorenzo Grabijn

Sinds september 2021 ben ik secretaris van het netwerk. Ik ben Lorenzo en ik woon samen met mijn vriendin in het mooie Rotterdam. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst aan reizen, maar als dat niet kan, Crossfit ik graag of duik ik in een goed (non-fictie) boek.   

Na de middelbare school ben ik Integrale Veiligheidskunde gaan studeren en kwam daardoor in aanraking met andere veiligheidsthema's die mij steeds meer aantrokken. Terrorisme, georganiseerde misdaad, crises en rampen boeiden mij elk uitermate veel. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd op de gemeentelijke aanpak van High Impact Crimes. 

Na het afstuderen ben ik de wereld van de veiligheidsregio's ingerold, waarin ik nog steeds met heel veel plezier werk. Begonnen via verschillende consultancybureaus, waarbij ik meerdere mooie lange opdrachten bij de Amsterdamse brandweer heb mogen doen, ben ik nu sinds anderhalf jaar in dienst bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. In de afgelopen jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in de risicobeheersing op het snijvlak met de crisisbeheersing. Ik mag mooie projecten leiden, diverse werkgroepen voorzitten en in een bestuurlijke omgeving adviseren richting bevoegde gezagen. Tevens heb ik het afgelopen jaar de master Management van de publieke sector aan de Universiteit Leiden afgerond.

Als liberaal en veiligheidsnerd is de VVD een logische keuze, die geen verdere toelichting nodig heeft. Voor het netwerk ga ik mij dan ook naast mijn rol als secretaris bezighouden met de tafels Ondermijning, Criminaliteit en Openbare Orde. Hopelijk spreken en zien we elkaar snel bij één van de events!

Tot snel!